Om os

TANJA’S HISTORIE

Allergi har altid været en del af mit liv. Jeg har så længe, jeg husker, haft gener som kløe i øjnene, nældefeber og masser af nys. Da jeg begyndte at få interesse for makeup, var jeg klar over, at jeg var nødt til at få vejledning for at passe på min krop, og tage hensyn til min allergi.

Desværre blev mine allergener kun tiltagende jo ældre jeg blev, og mine frustrationer omkring det voksede med. Min interesse for stil og skønhed gjorde, at jeg gerne ville uddanne mig til makeupartist. Men familie, venner og min læge var skeptiske; “Er det nu godt, med din allergi”? Alle bekymrede sig om, at beautybranchen bestemt ikke er den mest hensigts-mæssige branche at arbejde i, med en hverdag fyldt med mange produkter med skadelig kemi. Men jeg var ligeglad, jeg ville forfølge min drøm.

Jeg påbegyndte min uddannelse som makeupartist, og jeg blev hurtigt ramt af svær eksem på hænderne. Det var især slemt på håndryggen, hvorpå jeg ofte lagde den foundation, som jeg brugte på modellerne. Men jeg valgte at leve med ulemperne, for jeg var glad for min profession.

Mens jeg uddannede mig, blev mine allergiske reaktioner så slemme, at jeg måtte tage allergipiller hver dag. Jeg var udmattet om aftenen, og mine øjne kløede ofte så meget, at jeg måtte aflyse aftaler med mine venner om aftenen. Da var jeg ikke ligeglad længere, jeg følte at allergien styrede mit liv i al for høj grad. Jeg søgte alternativ behandling, og dette havde en positiv effekt på mine symptomer .

Siden den dag jeg prøvede makeup første gang, har jeg savnet et produkt som Miild. Og som makeupartist, har jeg set mange andre lide af ubehagelige allergiske reaktioner, ligesom jeg. Derfor, så jeg, og Tine, et stort behov for rene makeupprodukter, som man trygt kan bruge – uden gener. Det var tydeligt, at det ikke kun var os, der gerne vil bruge makeup, uden at være nervøse for både de kortsigtede og langsigtede konsekvenser for helbredet.

Miild er skabt til alle, der vil have et rent og naturligt alternativ, når de vælger makeup. Miild er både til dem, der har allergi og til dem der vil mindske risikoen for at udvikle det.

Miild er udviklet af Tine og jeg som begge er makeupartister, og derfor stiller høje krav til kvalitet. Vi har lagt hjerte og sjæl i arbejdet med at udtænke og skabe Miilds kollektion. Vi har gennemtænkt alle produkter, vi har testet – og testet igen, og ændret på produkterne, indtil vi var tilfredse. Med vores baggrund er vi selv vores egne hårdeste kritikere, og resultatet er et makeupmærke med stærke værdier, rene ingredienser med super holdbarhed.

Vi har valgt at få Miild makeup certificeret, for at skabe uforbeholden tryghed omkring produkterne. Vi vil gerne tage ansvar for både brugerne af vores makeup, og for miljøet.

TINE’S HISTORIE

For et par år siden oplevede jeg pludseligt at få daglige, ubehagelige gener; mine øjne løb i vand, mit svælg stoppede til og jeg nyste i tide og utide. Udover det, fik jeg knopper i hele ansigtet og nældefeber. Lægen var ikke i tvivl, jeg havde udviklet allergi.

Allergi havde aldrig været en del af mit liv før, og jeg anede derfor intet om, hvad det skulle komme til at betyde for mit velvære. I dag er jeg, på grund af min allergi, meget opmærksom på hvad jeg putter på huden. Kan jeg ikke tåle et produkt, kan jeg mærke det med det samme; jeg får udslæt, kvalme og hovedpine.

Jeg elsker at arbejde som makeupartist. Men det er også vigtigt for mig, at drømmen om skønhed ikke er ensbetydende med at gøre skade på min krop. Jeg har eksempelvis aldrig forstået, hvorfor makeup skal have duft. Forståeligt, at nogle foretrækker duftende deodorant, showergel og diverse andre skønhedsprodukter, men duftende makeup, det giver ingen mening for mig.

Efter mange besøg hos en dygtig læge, blev jeg rådet til, kun at bruge økologisk mineral makeup. Men dette, skulle vise sig at være stort set umuligt at finde. Jeg vendte og drejede hvert eneste nyt produkt, jeg kom i nærheden af, men det var umuligt at gennemskue, hvor rene de egentlig var. Jeg indså efter nogen tid, at der ganske enkelt mangler et makeupbrand, der er 100 procent ufarligt, forståeligt for forbrugeren og ærligt.

Gennem min erfaring, både personligt og som makeupartist, er jeg blevet bevidst om, hvordan mange kvinder reagerer, med ubehagelige følger, på makeup. Men også hvad der bliver brugt af ingredienser, i de produkter vi alle dagligt benytter.

Med Miild, er min drøm at være med til at skabe omsorg for vores jord og mennesker. Jeg brænder for, sammen med Tanja, at bidrage til at udbrede større bevidsthed om, hvilke følger brugen af makeup kan have. Samtidig ønsker jeg, at skabe tryghed for vores forbrugere, der med Miilds produkter i hånden og på huden, kan føle at de passer på sig selv og vores natur vi lever i og af.